IMEI-nummer mobil

IMEI er et akronym for International Mobil Equipment Identity, som kan oversettes til det internasjonale identifikasjonssystemet for mobile kommunikasjonsenheter. Men det finnes også andre begreper som kan brukes om nummeret, deriblant ID-nummer og serienummer.

I dag er mobiltelefon noe alle har. Det vil si, de aller fleste har egen mobiltelefon og enda flere er det som enkelt kan få tilgang på en om behovet melder seg.

På samme måte som at alle har mobiltelefoner, så har alle mobiltelefoner et IMEI-nummer. Dette er en unik tallkombinasjon som følger med den aktuelle enheten. På mange måter kan IMEI-nummeret beskrives som mobilens fingeravtrykk.

Det er fort gjort å undervurdere verdien av små detaljer som et IMEI-nummer. Vi kan imidlertid garantere deg at du ikke kommer til å angre på at du tok deg bryet med å sjekke opp og skrive ned mobilens IMEI-nummer. For man vet aldri når man får bruk for det!

I denne artikkelen skal vi se nærmere på IMEI-nummer. Dette er en tallkombinasjon som byr på mange spørsmål for folk flest. Hva er egentlig et IMEI-nummer, hvordan finner man mobilens IMEI-nummer og hvorfor er det så viktig at man gjør det?

IMEI-nummer forklart

Alle mobiltelefoner har et tilhørende IMEI-nummer, som er helt unikt for den aktuelle enheten. IMEI-nummeret består alltid av 15 tall.

De 15 tallene som IMEI-nummeret består av inneholder mye informasjon. Informasjon som er svært praktisk i flere forskjellige situasjoner.

Om man vet IMEI-nummeret til en telefon, så er det mulig å finne ut informasjon som opprinnelsesland og årsmodell. Fellesnevneren til informasjonen som IMEI-nummeret kan avdekke, er at det er informasjon som kan brukes til å identifisere den aktuelle enheten.

Slik finner du ditt IMEI-nummer

Om du trenger IMEI-nummeret ditt eller rett og slett bare er nysgjerrig, så finnes det flere måter å dekke dette behovet på.

Telefonens innstillinger

Om du har tilgang til selve telefonen, så kan du finne IMEI-nummeret i telefonens innstillinger.

Som regel finner du denne informasjonen under «Om», men dette kan variere fra modell til modell. Om du skal finne IMEI-nummeret på denne måten, må du altså finne ut nøyaktig hvor i telefonens innstillinger det befinner seg selv.

Telefonens batteri eller SIM-kort

IMEI-nummeret står ofte oppført under telefonens batteri, men i 2021 er det ingen selvfølge at din nye mobiltelefon kan åpnes på denne måten. Da vil det være svært uheldig om IMEI-nummeret står der. Men ofte står det da oppført på holderen til SIM-kortet ditt.

Telefonens bakside

På enkelte iPhone-modeller kan det også hende at IMEI-nummeret står oppført på telefonens bakside. Men som nevnt er dette noe du er nødt til å sjekke selv.

Den enkleste måten

Det å finne IMEI-nummeret ditt trenger ikke nødvendigvis å være så komplisert. Om du ikke vet hvor du skal lete, eller ikke finner nummeret der du leter, er det bare å taste inn *#06#, og så vil IMEI-nummeret ditt dukke opp på skjermen.

Derfor er IMEI-nummeret viktig

Som nevnt så vil det være en fordel å skaffe seg oversikt over telefonens IMEI-nummer.

Grunnen til det er at man aldri vet hva som skjer rundt neste sving. Plutselig faller mobilen ut av lomma uten at du merker det, eller noen stjeler den, og da kan IMEI-nummeret føre til at mobilen kommer til rette raskere!

Mobilabonnementpris
Logo