Beste og billigste mobilabonnement for student (juni 2024)

✔ La mobilselskapene konkurrere med sine beste tilbud og kampanjer
✔ 100% Uforpliktende & gratis: Takk nei til alle – eller ja til et tilbud du syntes var bra.
✔ Spar tid & krefter: Bruk tiden på noe kjekkere enn å saumfare internett etter priser
Billigste mobilabonnement for studenter (juni 2021)
  • Vis alle
  • Dekning
  • Alle kategorier
  • Ice
  • Telenor
  • Telia
1 Fjordkraft mobil
kr119.00
Les mer
2 Gudbrandsdal mobil
3 Fjordkraft mobil
kr189.00
Les mer
4 Ice mobilabonnement
kr199.00
Les mer
5 Norges energi mobil

NorgesEnergi mobil Ung 5 GB

For deg under 30 år.
kr215.00
Les mer
6 Plussmobil
kr239.00
Les mer
7 Fjordkraft mobil
kr249.00
Les mer
8 Gudbrandsdal mobil
9 Gudbrandsdal mobil
10 Ice mobilabonnement
kr299.00
Les mer
11 Fjordkraft mobil
kr299.00
Les mer
12 Telenor mobilabonnement
13 Ice mobilabonnement
kr299.00
Les mer
14 Norges energi mobil

NorgesEnergi mobil Ung 15 GB

For deg under 30 år.
kr325.00
Les mer
15 Gudbrandsdal mobil
16 Fjordkraft mobil
kr349.00
Les mer
17 Telenor mobilabonnement
18 Telenor mobilabonnement
19 Telenor mobilabonnement
20 Telenor mobilabonnement

Mobilabonnement for studenter

Studenter lever ofte et sparsommelig liv. Det er ikke til å skyve under en stol at for eksempel studenter i storbyene ofte sliter med å ha nok penger i hverdagen. Husleie, mat, og flere kostnader hoper seg opp. En av disse er selvfølgelig også mobilabonnement, en kostnad som veldig ofte havner i fanget på studenten når de flytter hjemmefra.

Et mobilabonnement kan for en student vise seg å bli en veldig dyr overraskelse. Når en bodde hjemme, hadde en kanskje ikke helt innsikt i hva slags summer det her var snakk om per måned. Mange unge mennesker bruker tross alt mye mer mobildata enn hva de innser. Når de da en dag skal betale regningen selv, så er det fort gjort å få litt sjokk over hvor høy denne er.

Heldigvis finnes det mobilabonnement for student, som gjør deres økonomiske situasjon i hvert fall litt enklere. Det er ikke nødvendigvis slik at en må bremse ekstremt mye ned på forbruket, dersom en er litt smart. I denne artikkelen skal vi se nærmere på mobilabonnement for student og hvordan de kan dra nytte av både de beste og billigste løsningene der ute.

Beste og billigste mobilabonnement for student

De beste og billigste mobilabonnement for student er sjeldent abonnementene som nødvendigvis er billigst totalt sett. En kan tross alt få abonnement for bare 20 kr i måneden, som kun inkluderer tale og SMS. Det er derimot lite realistisk at en student, som ofte er mye på farten, skal benytte seg av slike abonnementer, uansett hvor presset en er økonomisk.

Dermed må en heller se gjennom de forskjellige abonnementene som finnes der ute med mobildata. Et aktuelt mobilabonnement for en student som ikke bruker mobilen veldig mye, kan være pakker med mellom 1 GB og 5 GB. Allikevel er unge mennesker kjent for å bruke mobildata i større mengder, og gebyrer for å gå over disse grensene kan fort bli dyre.

Derfor anbefales det i hvert fall å velge et mobilabonnement med rundt 10 GB, dersom en er stor forbruker av mobildata. Da kan en på mange måter sikre seg en fornuftig mengde data, uten å risikere å gå over, så lenge et har et noe begrenset bruk. Et slikt mobilabonnement for student vil koste rundt 300 kr til 400 kr i måneden, noe som er en mer enn levelig kostnad.

Merk at det her er viktig å sammenligne godt. Ett selskap tilbyr kanskje abonnement for 50 kr mindre, men uten rollover. Da kan det hende at det er verdt det å betale for rollover. Dette gir deg nemlig muligheten til å dra med deg mobildata som var til overs fra tidligere måneder inn i den neste måneden din. Brukte du bare 5 GB av totalt 10 forrige måned, så har du 15 GB totalt neste måned.

Familiepakke mobil

Dersom familien har kapasitet til det, så er det fortsatt mulig å støtte studenten videre. Faktisk trenger ikke dette å være noen enorm ekstra kostnad per måned. Det å sette flere familiemedlemmer inn i samme mobilabonnement kan i mange tilfeller være langt mer økonomisk enn et mobilabonnement for student.

Mobilabonnement student

Hvis en allerede støtter studenten økonomisk med penger, så er det lurt å heller distribuere noe av dette til å betale for en familiepakke. Disse gir nemlig familier store rabatter på mobilabonnement. Her kan du dessuten kontrollere bruken, og du får en helhetlig oversikt over utgiftene som familien har som en helhet, samt hver for seg.

Her vil et mobilabonnement for studenten med ubegrenset data mest sannsynlig være billigere enn hva et abonnement med for eksempel 10 GB data per måned ville ha vært alene. Siden en samler alle abonnementene inn i ett og samme system, og nærmere bestemt til samme leverandør, så får en her veldig gunstige rabatter.

Mobilabonnement med mye data

Mobilabonnement med mye data er noe de fleste studenter foretrekker. Det er fort gjort at en er mye på farta som student, og enten en sitter i kollektiv transport, eller tar en tur til stranda på sommeren, så gir et mobilabonnement med mye data stor fleksibilitet. Men hvor mye koster for eksempel ubegrenset data for en student?

Her ligger prisene på opp til 100 GB per måned på rundt 600 kr, mens ubegrenset data vanligvis koster ca. 100 kr mer enn dette. Ubegrenset data gir 1,000 GB per måned, noe som er mer enn nok for de aller fleste mennesker. Det skal faktisk ganske mye til å overstige denne grensen, og en må nærmest tvinge seg over.

Andre begrensinger beløper seg til at en ikke kan bruke mobildataen utenfor personlig behov, samt at en ikke kan bruke leverandørens data i utlandet. Sist, men ikke minst, så vil hastigheten reduseres noe etter hvert som en bruker mer og mer data underveis i måneden. Vanligvis reduseres denne ved bruk av over 50 GB månedlig.

Finn mobilabonnement til student nå

Mobilabonnement for studenter er ikke spesielt vanskelig å finne, da det er flere leverandører som helt spesifikt retter seg mot disse. Her er det regelmessig tilbud og kampanjer som relaterer til mobildata, og ofte kastes det også inn en ny telefon. Skal en derimot finne det beste og billigste mobilabonnementet for studenter, så kan det lønne seg å droppe akkurat den nye telefonen.

Det beste valget totalt sett er å inkludere studenten i en familiepakke. Nå er ikke alltid dette aktuelt, men dersom en for eksempel allerede gir studenten lommepenger, så er det heller mer hensiktsmessig å dekke deres mobilregning ved å ta den inn med familien ellers. Dette vil selvfølgelig føre den totale kostnaden opp, men studentens individuelle kostnad vil reduseres betraktelig.

Uansett er det fortsatt viktig å finne et mobilabonnement med nok mobildata, samt god dekning. Her befinner de fleste studenter seg riktignok i storbyene, slik at dekningen nesten garantert er god. Det kan fortsatt lønne seg å gjøre tester av de forskjellige leverandører for å finne ut av hvilket mobilnett som er best.

Få uforpliktende tilbud fra flere mobiloperatører

Ved hjelp av vår tjeneste kan du enkelt spare litt ekstra når du bestiller mobilabonnement for studenter. Vi lar nemlig mobilselskapene konkurrere om deg og ditt kundeforhold. Slik går du fram:

  1. Fyll ut et skjema – det tar 1 minutt
  2. Få uforpliktende tilbud fra flere aktører som kjemper om deg
  3. Godta det tilbudet du liker, eller avslå alle.

Tjenesten er både gratis & uforpliktende.

Mobilabonnementpris
Logo