Guide til mobilabonnement Data utland (mai 2024)

✔ La mobilselskapene konkurrere med sine beste tilbud og kampanjer
✔ 100% Uforpliktende & gratis: Takk nei til alle – eller ja til et tilbud du syntes var bra.
✔ Spar tid & krefter: Bruk tiden på noe kjekkere enn å saumfare internett etter priser

Mobilabonnement med data i utlandet

Mobilbruk har økt eksponentielt med årene, og denne duppeditten har vi med oss tilnærmet hvor enn vi drar. Dette inkluderer da selvfølgelig også når vi reiser til utlandet. Her er det derimot som kjent ofte en god del frykt knyttet opp mot mobilbruken. Mange har nok hørt mareritthistorier om store regninger som dukket opp etter mobilbruk i utlandet.

Nettopp derfor er det flere mobilabonnement i Norge som sikter seg inn på ferierende. Mobilabonnement med data i utlandet har blitt veldig populært blant nordmenn, da vi tross alt reiser mer enn noensinne. Det er nettopp fordi data er den store bekymringen for mange, da fremfor for eksempel det å ringe og sende SMS.

Det skal tross alt ikke mer til enn å se et par minutter med video før bruken av mobildata tårner seg opp. Mobilabonnement med data i utlandet, da ofte gjennom såkalte pakker, er derfor noe du bør se nærmere på før du setter kursen ut av Norge. Dette kan nemlig spare deg mye penger. Vi ser i denne artikkelen nærmere på mulighetene du har.

Slik får du data i utlandet

Data i utlandet kan du få gjennom flere kanaler. Her er det selvfølgelig mulig å koble seg opp mot det lokale mobilnettet. Da kan du kjøpe et nytt SIM-kort på flyplassen eller i butikker. Dette kommer da forhåndsfylt med tilgang til data. Det er derimot ikke så mange som velger denne løsningen, da de nok er litt usikre på betingelsene bak.

Videre er det mulig å velge såkalt dataroaming, som vi skal gå nærmere inn på senere. Ved hjelp av denne muligheten får du tilgang på lokale mobilnett. Dette er derimot ikke et veldig attraktivt alternativ, da det raskt kan bli en veldig dyr affære.

Sist, men ikke minst, kan du kjøpe et mobilabonnement med data i utlandet gjennom såkalte datapakker. Her forhåndsbetaler du for daglig bruk av mobildata i utlandet. For eksempel kan du kjøpe en pakke som gir deg 1 GB med data per dag. Da kan du fylle denne kvoten daglig til en gitt pris, slik at du er sikret fra en uhyggelig høy regning.

Mobildata gir trygghet

Mange tenker nok at de skal leve på Wi-Fi i ferien. Dette er derimot ikke alltid en veldig god plan. Wi-Fi kommer nemlig med en rekke bekymringer rettet mot sikkerheten din. Når du logger deg på offentlige Wi-Fi, så tillater du disse mye tilgang. Dersom du befinner deg på flyplassen, går det helt sikkert fint. Det samme gjelder nødvendigvis ikke ved Wi-Fi du finner rundt i byene.

Mobilabonnement data utland

Mobildata er på sin side levert gjennom nasjonale leverandører. Dette er et sikret nettverk som er levert gjennom mobilt bredbånd. Her er det tilnærmet ingen sikkerhetsrisikoer å spore, slik at dette er et langt tryggere alternativ enn nevnte bruk av Wi-Fi.

Hva er dataroaming?

Dataroaming er et begrep som ofte assosieres med mobildata. Det er litt synd, da de to har en forskjell som kan bety ganske så mye penger på regningen. Der mobildata er en løsning hvor du bruker ditt lokale mobilnett gjennom en direkte avtale, så er dataroaming en automatisk tilkobling til din leverandørs utenlandspartner.

Da gjelder de satsene som din leverandør har avtalt med partneren i utlandet. Disse er derimot ikke nødvendigvis veldig gunstige for deg. Prisene kan fort være så bratte som flere tusen ganger dyrere enn de lokale prisene. Det er dermed sjeldent anbefalt å benytte seg av dataroaming, og dette er ikke det samme som bruk av mobildata.

Bruk av mobildata i EU

Merk at dersom du reiser innad i EU, i hvert fall de fleste landene, så får du samme pris for mobildata. Det vil si, du kan bruke din mobil som vanlig, og din norske leverandør kobler deg automatisk videre til en lokal leverandør. Denne løsningen ble innført i nyere tid for å sikre at en ikke belastet forbrukere massive summer gjennom dataroaming. Dette vil hjelpe deg som leter etter et billig mobilabommenet betraktelig.

Dersom en tidligere for eksempel brukte navigasjon gjennom dataroaming i Europa, så kunne en potensielt påløpe flere tusenlapper på regningen før en la merke til det eller kostnadskontroll slo til. Dette er derimot løst i de fleste land i EU, samt noen land utenfor sonen. Her er det derimot viktig å få med seg oversikten over landene det inkluderer.

Det er altså land utenfor EU og EØS hvor en alltid skal være oppmerksom på hvilke løsninger som er best. Noen ganger kan det å skaffe seg et lokalt SIM-kort være et alternativ, men dersom en ikke ønsker det, må en sjekke etter datapakker. Mobilabonnement med data i utlandet er for øvrig en faktor du i det hele tatt skal vurdere når du velger abonnement generelt sett. Enkelte tilbyr nemlig ikke dette overhodet, og dersom du reiser mye, kan det være kjedelig.

Ingen fri data i utlandet

Merk at om du har fri data her hjemme i Norge, så vil det allikevel være begrensninger når du reiser til utlandet, selv om du er i EU eller EØS. Det er dermed ikke slik at en vil ha tilgang på alle sine 1,000 GB i alle disse landene.

Dessuten kan de lokale mobilnettene velge å justere ned farten på din mobildatabruk. Det er også dessverre slik at ikke alle land er like fremoverlente med tanke på infrastruktur. Dermed er det ikke sikkert at du får tilgang til 4G+ i alle de landene du reiser til.

Bruk mobildata i utlandet

Mobilabonnement med data i utlandet gjennom deres pakker er et flott tilskudd til ferien. Da får du fortsatt tilgang til det viktigste, samtidig som du også holder deg trygg. Tryggheten her dekker både det sikkerhetsmessige rundt surfing, samt økonomien din. Dataroaming kan for eksempel bli veldig dyrt om en forveksler dette med mobildata.

Mobildata i utlandet kan brukes fritt innenfor de fleste EU-land, men det lønner seg å sjekke listene for sikkerhetsskyld. Dersom du skal utenfor EU, så er du nødt til å se nærmere på mobilselskapets hjemmesider. Pakker som kan inkluderes i ditt mobilabonnement med data i utlandet vil alltid være det beste alternativet.

Slik finner du beste mobilabonnement for bruk i utlandet

Ved å bruke vår tjeneste kan du enkelt, uforpliktende og gratis hente tilbud fra flere mobiloperatører. På den måte kan du sikre beste mobilabonnement for utlandet.

  1. Fyll ut skjema
  2. Motta tilbud fra flere leverandører
  3. Avslå alle – eller godta et tilbud som falt i smak
Mobilabonnementpris
Logo