sjekkmerke La leverandørene konkurrere

La mobiloperatørene kjempe om ditt kundeforhold. Du får deres beste og billigste mobilabonnement i konkurranse med andre.

 

 

sjekkmerke 100% Uforpliktende & Gratis 

Tjenesten er helt både uforpliktende og gratis. Det er opp til deg om du ønsker v takke ja til et tilbud – eller avslå alle.

sjekkmerke Mer energi og penger

Fyll ut et skjema, spar penger og bruk tiden din på noe som betyr mer for deg.

Mobilselskap

Mobilselskap har sett en enorm vekst i Norge over de seneste årene. Spesielt stor har veksten vært med tanke på vår mobilbruk. Her har mye skjedd selv bare over de siste 5 årene, med innføring av ubegrenset data blant annet. Ser en derimot på det i et enda større perspektiv, så er endringene her meget store faktisk.

Der det en gang kostet penger å ringe per minutt eller sende SMS-er for eksempel, så er dette ubegrenset og en ubetydelig kostnad i de fleste abonnement i dag. Majoriteten av mobilselskap baserer kostnaden på et abonnement nesten utelukkende på hvor mye mobildata konsumenten ønsker. Her tilbys alt fra 1 GB til 1,000 GB, der sistnevnte markedsføres som ubegrenset data.

Det finnes kun 3 mobilnett i Norge i dag, og disse er eid og bygget ut av Telenor, Telia, og ICE. Tross at disse er de 3 eneste med mobilnett, så leier de ut sine nett til andre leverandør. Det er på den måten vi i dag har en rekke forskjellige mobilselskap i Norge. Forskjellen på nettet er altså ikke så stor, men forskjellen i henhold til pris, kundeservice, og andre faktorer finnes der.

Men hvilket mobilselskap er best? Hvordan kan du bytte abonnement? Hvem er det som leverer de billigste tjenestene? Dette kan det være vanskelig å få oversikt over grunnet de mange faktorene, samt raskt endrende markedet. Vi skal uansett i denne artikkelen forsøke å hjelpe deg med å utvikle en forståelse for mobilselskap i Norge, slik at du kan fatte et bedre valg.

Hvilket mobilselskap er best?

Dersom du skal velge et mobilselskap, så vil du umiddelbart merke at kostnadene ikke er veldig store for abonnement. Her er det tross alt snakk om forskjeller på noen hundrelapper oftest. Dersom du driver et strengt budsjett, eller simpelthen ikke bruker mobil så mye, er det selvfølgelig viktig å tenke pris. Hvis ikke vil du helst tenke på hva som er best.

Det vil si, pris er også en faktor som bør vurderes i henhold til hva som er best. Her bør du se på hvilket mobilselskap som tilbyr mest data for pengene. Kostnad per gigabyte får du ganske enkelt ved å dele abonnementsprisen på antall gigabyte. Her vil ikke forskjellen være så veldig stor, men de beste gir deg uansett ofte gode betingelser.

Men selvfølgelig er ikke pris den eneste faktoren som nevnt. Det er også viktig med god dekning. Her er det som nevnt bare 3 mobilselskap som har egne mobilnett, men disse leier altså ut sine nett til konkurrenter. Blant de 3 mobilnettene er det nærmest bingo for akkurat hvor du finner den beste dekningen.

Noen steder er Telia best, andre er Telenor best, mens også ICE fungerer best noen plasser. Dermed er det mest hensiktsmessig å se på dekningskart, lese anmeldelser, eller rett og slett prøve deg på en aldri så liten test selv. Har du for eksempel et par venner på forskjellige nettverk, så kan dere kjøres en hastighetstest der dere oppholder dere.

Hvilket mobilselskap er billigst?

Hvilket mobilselskap er billigst? Vel, ser en på prisene, så er de billigste alternativene en kan få å velge kontantkort eller abonnement uten mobildata. Dette er derimot ikke aktuelt for særlig mange. Velger du 1 GB med mobildata per måned, så får du et abonnement til 200 kr hos de aller fleste leverandører, noe som må sies å være veldig billig.

Dersom ditt behov er høyt, så er fortsatt et relativt billig abonnement interessant. Da er du nødt til å sammenligne mobilselskap som befinner seg i den øvre klassen for tilbud av mobildata. La oss si du ønsker 100 GB per måned, noe du mest sannsynlig betaler opptil 600 kr for. Her kan en leverandør koste 598 kr, mens den andre koster deg 599 kr.

Dersom sistnevnte derimot har såkalt rollover, så bør dette mobilselskapet være et helt klart valg. Det betyr nemlig at du kan dra med deg ubrukt data fra en måned til en annen, slik at du kan bruke over dine 100 GB neste måned. Denne løsningen er spesielt fleksibel for de som har et variert bruk i sin hverdag.

Hvordan bytte mobilselskap?

Ønsker du å bytte mobilselskap? Da må du først sjekke om ditt mobilabonnement er mulig å si opp. Dersom du er under kontrakt med leverandøren, så kan det bli vanskelig og dyrt å si opp før abonnementet faktisk utløper. Derfor er det sjeldent et alternativ å avlyse abonnement, og dessverre kan ikke andre mobilselskap kjøpe deg ut av kontrakten.

Er du derimot fri fra kontrakt med mobilselskap, så kan du bytte relativt enkelt. Alt du trenger å gjøre er å forespørre et SIM-kort og starte et abonnement hos et annet mobilselskap. Så snart du har fått dette enten i butikken eller tilsendt i posten, så kan du sette dette inn i telefonen. Da vil den i løpet av kort tid være klar til å kjøre.

Her er alt du skal gjøre å deaktivere abonnementet for det tidligere mobilselskapet ditt, slik at du slipper å betale den regningen fremover. Det kan være lurt å skaffe seg et nytt mobilabonnement for øvrig før en sier opp det gamle en har. Dermed slipper en å gå over en periode der en potensielt ikke har et mobilabonnement.

Finn ditt abonnement i dag!

Det finnes mange mobilselskap i Norge, og valget ditt bør baseres på grundig research. Det er ikke enorme forskjeller på hverken kvalitet eller kostnader blant disse, men det er tross alt en del å spare i lengden. Spesielt nyttig kan for eksempel rollover være dersom du bruker en del mobildata. Et mobilselskap som gir deg en bra telefon inkludert i tilbudet kan også være veldig interessant.

Sjekk dessuten hvilket mobilnett som er best i ditt område, og forsøk deretter å velge et mobilselskap som benytter seg av dette nettverket. På denne måten kan du nemlig få best mulig dekning, noe du vil takke deg selv for senere. Ved hjelp av disse tipsene kan du forhåpentligvis finne et passende mobilselskap til din bruk.

sammenlign operatører nå

Test av populære mobiloperatører

Telenor Mobil

 

ICE Mobil

Telia Mobil

Talkmore

One Call

Hudya

Privatabonnement

Chili Mobil
Fjordkraft Mobil
Gudbrandsdalen Energi Mobil
Happybytes
Hudya
Ice
MyCall
One Call
PepCall
Saga Mobil
Sponz
Talkmore
Telenor Mobil
Telia Mobil
Telipol
Tise Mobile
Xplora mobil

Bedriftsabonnement

Dipper
Ice
Oyatel
Phonero
Proximo
Saga mobil
Talkmore
Telenor mobil
Telia

Mobilt bredbånd

ice
NextGenTel
One Call
Saga Mobil
Telenor
Telia
Telio

Tidligere mobiloperatører

Altibox mobil
Banzai
Chess
Djuice
Get
Hello
Komplett mobil
Ludo mobil
Netcom
Network Norway
Tele2
Ventelo
Xito