Mobilabonnement med betalingsanmerkning

Dersom du har én eller flere betalingsanmerkninger, opplever du kanskje at banker og andre aktører ikke vil tilby lån eller abonnementer til deg.

Det er vanlig at det utføres en kredittsjekk før et abonnement inngås, og en anmerkning kan potensielt sette en stopper for dette. Skal du for eksempel kjøpe ny mobil med abonnement, kan det være at operatøren nekter å inngå avtalen med deg.

Grunnen til at man kan oppleve å få avslag, er at operatøren kan anse deg for å være en usikker betaler. Når du har en historikk med ubetalte regninger, kan dette gjøre at andre aktører blir skeptiske til å ha deg som kunde.

Er det mulig å få ny mobil eller mobilabonnement med betalingsanmerkning, eller uten at kredittsjekk finner sted? La oss se nærmere på saken!

Kan man få ny mobil med betalingsanmerkning?

Ja, du er ikke avhengig av å måtte gjennomgå en kredittsjekk for å kunne få ny mobil. Skal du derimot kjøpe mobil på nedbetaling må du som regel gjennomgå en kredittsjekk. Det kan også hende at du kredittsjekkes om du skal tegne et nytt abonnement.

Under en kredittsjekk vil eventuelle betalingsanmerkninger komme til syne. Men kjøper du en mobil kontant (du betaler for hele mobilen idet den kjøpes), er ikke kredittsjekk nødvendig.

Har du betalingsanmerkning og har behov for ny mobil, kan det derfor være lurt å spare opp penger slik at du ikke må ta kjøpet på avbetaling.

Derfor utføres en kredittsjekk når du tegner abonnement

De ulike mobiloperatørene tilbyr ulike abonnementer, og disse betales som regel ved hjelp av månedlige fakturaer som sendes ut. Fakturaen din vil gi oversikt over siste måneds forbruk av data og lignende, og hva du skal betale.

Hvis det er slik at du har historikk med betalingsanmerkninger, kan mobiloperatøren nekte å inngå en abonnementsavtale med deg. Dette skyldes at leverandøren frykter at du ikke kommer til å betale regningene.

Det å betale mobilregningen er noe som fort kan nedprioriteres til fordel for «viktigere» regninger som huslån, bil eller strøm. Selve mobilregningen er kanskje ikke spesielt høy, men det kan altså være enkelt å nedprioritere den om man mangler penger.

Hvis mobilregningene dine samler seg opp uten å bli betalt, kan de til slutt gå til inkasso. Dette kan på sikt føre til betalingsanmerkninger. For å unngå at dette i det hele tatt skjer, er det vanlig at selskaper utfører kredittsjekk av sine potensielle kunder.

Slik kan du slippe kredittsjekk med kontantkort

De fleste har behov for en mobiltelefon i hverdagen, enten det er til jobbsammenheng eller for privat bruk. Da kan det oppleves frustrerende å ikke kunne få et mobilabonnement grunnet betalingsanmerkninger. Det finnes imidlertid en løsning.

Med et godt, gammeldags kontantkort kan du slippe unna kredittsjekk. Denne løsningen gjør det også enkelt å få oversikt over kostnadene, siden du kjøper kontantkort til en viss verdi. Går kontantkortet tomt for penger, kan du kjøpe et nytt og «fylle på» saldoen.

Her forhåndsbetaler du for bruken. Med et kontantkort gjelder faste priser for både SMS, mobildata og taletid.

Fyll opp for mer – spar penger

Når du bruker kontantkort kan det ofte lønne seg å ikke kjøpe det billigste kontantkortet. Ved å kjøpe kontantkort av høyere verdi, kan du nemlig oppnå noe som kalles laderabatt.

Dersom du vet at du kommer til å bruke kontantkort over tid, kan det altså være like greit å kjøpe et kort av større verdi.

Hvem tilbyr kontantkort til mobil?

Det finnes mange forskjellige leverandører som tilbyr kontantkort. Du har derfor mange valgmuligheter, og de ulike leverandørene har gjerne ulike prissatser.

Alle de store leverandørene av mobiltjenester tilbyr egne kontantkort. Her er noen av de mest populære variantene som kan kjøpes i Norge:

Forhåndsbetalt abonnement har ingen kredittsjekk

Foruten kontantkort, finnes det også en annen løsning for deg som har betalingsanmerkninger. Leverandøren Talkmore har lansert løsningen «Forhåndsbetalt», som er et forhåndsbetalt abonnement uten kredittsjekk.

Løsningen fungerer på tilsvarende måte som kontantkort, men har samtidig de samme kvalitetene som et abonnement. Du kan blant annet se frem til fri tale til andre brukere med Talkmore, og du kan se frem til fritt påfyll helt gebyrfritt.

Med Talkmore Forhåndsbetalt betaler du abonnementet ditt på forhånd, og deretter kan du bruke pengene du har til disposisjon. Dette er en grei løsning om du har en tendens til å bruke over evne.

 

Abonnementet innebærer automatisk påfyll av forhåndsbetalt beløp hver måned. Når du bruker Talkmore Forhåndsbetalt kan du også bytte nummer uten ekstra kostnader. Du kan også velge å beholde det gamle mobilnummeret ditt, om du foretrekker det.

OneCall FolkePakka Kontroll – uten kredittsjekk

En annen mulighet for deg som ønsker mobilabonnement med betalingsanmerkning, er OneCall FolkePakka Kontroll. Denne løsningen fungerer på tilsvarende vis som Talkmore Forhåndsbetalt, og er helt uten kredittsjekk.

Ønsker du et mobilabonnement uten kredittsjekk, er OneCall sin løsning et godt alternativ. Abonnementet er uten bindingstid, og har fri tale og SMS i både Norge, EØS og EU. Her er du ikke begrenset til å kun kunne ringe gratis til andre OneCall-kunder.

Med OneCall FolkePakka Kontroll kan du også se frem til data rollover, der ubrukt mobildata blir overført til neste måned.

Du betaler fakturaen på forhånd, slik at det ikke vil være noen fare for at regningen ikke betales. Skulle du bruke mer data enn det som er inkludert i pakken, vil dette bli trukket fra den forhåndsbetalte summen din. Dette er en forutsigbar og trygg løsning!

Ringer du mye til utlandet? Sjekk ut MyCall!

En annen type mobilabonnement for deg med betalingsanmerkning, er MyCall. Denne leverandøren har skreddersydde løsninger for brukere som ringer hyppig til utlandet.

MyCall har mange ulike produkter. Du kan blant annet velge datapakker fra 100 MB til 30 GB. Du kan ringe ubegrenset mye til USA, EU, Storbritannia og Canada. Ellers kan du se frem til gratis tale i Norge, så vel som gratis MMS og SMS i hele verden.

Av andre fordeler som kan nevnes, er god Telia-dekning og hurtig 4G-nett. Dette lar deg surfe og ringe uten problemer, både i inn- og utland.

Ubrukt data overføres til neste måned, noe som er et stort pluss. Løsningene til MyCall er uten kredittsjekk så lenge du betaler med bankkort.

Kontantkort eller forhåndsbetalt abonnement?

Det finnes altså to ulike alternativer for deg som ønsker mobilabonnement og har en betalingsanmerkning. For å kunne få abonnement eller mulighet til å bruke mobil uten kredittsjekk, er kontantkort eller forhåndsbetalt abonnement de beste løsningene.

Hvilken løsning som passer best for deg, avhenger av hva slags bruksmønster du har. Hvis du kun bruker mobilen en sjelden gang iblant, er et kontantkort en god løsning. Da kan du fylle på kortet etter lang tid, uten å måtte betale noe per måned.

Hvis du derimot vet at du kommer til å bruke mobilen din jevnlig, kan et forhåndsbetalt abonnement uten kredittsjekk være løsningen. Dette fungerer som et hvilket som helst annet abonnement, men du betaler regningen før du bruker pengene – og ikke etterpå.

På den måten kan du få bedre kontroll på pengebruken din, og du trenger ikke å bekymre deg for inkassoer eller flere betalingsanmerkninger.

Hvor lenge varer en betalingsanmerkning?

Dersom du har en betalingsanmerkning i dag, er det ikke nødvendigvis slik at du aldri kan tegne et mobilabonnement igjen. Så snart betalingsanmerkningen din fjernes, kan du igjen forsøke å tegne et mobilabonnement.

Generelt sett står betalingsanmerkninger i fire år før de foreldes. Husk likevel på at anmerkningen kan slettes raskere dersom du velger å betale inn kravet. Hvis du sliter med gjeldsproblemer og ubetalte regninger, kan du få gjeldsrådgiving gjennom NAV.

De kan gi deg gode tips på veien, og kan hjelpe deg med å komme ut av den onde sirkelen. Så lenge du har en betalingsanmerkning, har du imidlertid kontaktkort og forhåndsbetalte abonnementer som midlertidige løsninger.

Er kontantkort dyrere enn abonnement?

Dersom du vurderer å skaffe deg et kontantkort, kan det være greit å huske på at løsningen ofte er litt dyrere enn ordinære abonnementer. Du betaler nemlig for bruken din fortløpende, og satsene for ringing, data og SMS er ofte mye høyere enn ellers.

Bruker du imidlertid mobilen veldig lite, kan et kontantkort fortsatt være lønnsomt. Sender du for eksempel bare fem SMS-er i løpet av en måned, er et kontantkort mer lønnsomt enn et abonnement.

Sender du derimot hundrevis av meldinger og surfer mye, kan bruk av kontantkort fort bli veldig dyrt. Det er derfor viktig å tenke over forbruket sitt før du bestemmer deg for løsning.

Få mobilabonnement uten kredittsjekk

Som vi har sett nærmere på i denne artikkelen, er det fullt mulig å kunne bruke mobiltelefon uten å måtte gjennomgå en kredittsjekk. Mange operatører tilbyr kontantkort eller forhåndsbetalte abonnementer uten kredittsjekk.

Disse løsningene kan være gunstige, men tenk nøye over forbruket ditt før du velger leverandør og løsning. Med litt planlegging kan du ringe, sende SMS og surfe akkurat som du ville gjort med et ordinært abonnement, uten at det blir dyrere.

Sjekk ut løsningene som tilbys gjennom Telenor, Telia, OneCall, MyCall og andre operatører, og finn din favoritt!

Mobilabonnementpris
Logo