Finn beste og billigste mobilabonnement for barn (september 2021)

Ditt personvern er ivaretatt: Alle skjemadata krypteres over en sikker tilkobling.

✔ La mobilselskapene konkurrere med sine beste tilbud og kampanjer
✔ 100% Uforpliktende & gratis: Takk nei til alle – eller ja til et tilbud du syntes var bra.
✔ Spar tid & krefter: Bruk tiden på noe kjekkere enn å saumfare internett etter priser
Billigste mobilabonnement for barn (september 2021)
  • Vis alle
  • Dekning
  • Alle kategorier
  • Ice
  • Telenor
  • Telia
1 Ice Junior 1 GB
2 Ice JuniorPluss 1GB
kr50.00
Les mer
3 Telenor mobil U11 400 MB
4 Fjordkraft mobil Ung 1 GB
kr119.00
Les mer
5 Gudbrandsdal energi mobil Leve UNG 1 GB
6 Telenor mobil U18 600MB
7 Telia mobil BARN 1 GB
kr169.00
Les mer
8 Fjordkraft mobil Ung 2 GB
kr189.00
Les mer
9 Ice Ung 4 GB
kr199.00
Les mer
10 Telenor mobil U18 1GB
11 Gudbrandsdal energi mobil Leve UNG 3 GB
12 Fjordkraft mobil Ung 4 GB
kr249.00
Les mer
13 Telenor mobil U18 2 GB
14 Gudbrandsdal energi mobil Leve UNG 5 GB
15 Ice Ung 12 GB
kr299.00
Les mer
16 Telenor mobil Yng Goodies 4 GB
17 Telenor mobil U18 4 GB
18 Fjordkraft mobil Ung 8 GB
kr299.00
Les mer
19 Ice Ung 8 GB
kr299.00
Les mer
20 Telenor mobil Yng Goodies 7 GB
21 Telenor mobil U18 7 GB
22 Gudbrandsdal energi mobil UNG 15GB
23 Fjordkraft mobil Ung 15 GB
kr349.00
Les mer
24 Telenor mobil Yng Goodies 10 GB
25 Telenor mobil U18 10 GB
26 Telenor mobil U18 12 GB
27 Telenor mobil Yng Goodies 12 GB
28 Telenor mobil Yng Next Normal 10 mbit/s
29 Telenor mobil Yng Next Rask 100 mbit/s
30 Telenor mobil Yng Next Maksimal 300 mbit/s

Mobilabonnement for barn

Selv de yngste barna i dag bruker mobil aktivt. Enkelte foreldre tenker at det er praktisk at barna kan kontaktes, for henting for eksempel. Andre mener at barn før eller siden uansett skal lære seg mobilbruk, og at en likeså godt kan starte i ung alder. Uansett er mobilabonnement for barn blitt et reelt produkt i bransjen i dag.

Barn trenger trygge omgivelser generelt sett, og da spesielt økonomisk. Siden mobiler i dag kan brukes til alt fra å stemme på Idol til å kjøpe rådyre apper, så er det ofte viktig at forbruket begrenses. Dessuten er det sjeldent nødvendig med masse ringeminutter, SMS, og mobildata. Nettopp derfor leter foreldre noe lenger enn bare etter et helt vanlig abonnement.

Fra ideen om å velge et spesifikt mobilabonnement for barn, til å inkludere dem i en familiepakke, så finnes det mange gode alternativer. Vi skal i denne artikkelen gå gjennom alt fra de beste tipsene, til priser for mobilabonnement til barn. Dersom du vurderer å anskaffe et abonnement til ditt barn, så bør du lese videre.

Billigste mobilabonnement barn

Et mål når et leter etter beste og billigste mobilabonnement er typisk å få det rimelig. Problemet med vanlige mobilabonnement er nemlig at de ofte koster en hel del, da med unødvendige tillegg som barna ikke vil dra nytte av uansett. Store datapakker og mange ringeminutter er sjeldent gunstig for barna, da deres bruk sjelden tilsvarer disse mengdene.

For å finne billige mobilabonnement til barn, så trenger en mest sannsynlig ikke å se lengre enn til sin egen leverandør. Her er det faktisk mulig å få gratis abonnement til barnet til og med, der begrensninger på antall numre som kan ringes, samt en datamengde på 1 GB gjerne er restriksjonene. SMS og MMS pleier som regel i slike tilbud å være gratis.

Da er det også som hovedregel gjerne et krav om at foreldrene skal være en del av samme leverandør. Det er ikke nødvendigvis slik, men naturligvis vil leverandøren måtte tjene penger på en eller annen måte. Uansett er det mest sannsynlig veldig lønnsomt å bytte over sitt eget abonnement hit også, både kostnads- og tidsmessig, da en slipper flere forskjellige abonnement og fakturaer.

Beste mobilabonnement barn

Det viktigste når du skal velge et alternativ til ditt barn er nok rammene rundt det hele. For å finne det beste mobilabonnementet til barn er gjerne såkalte kostnadskontroller gode å ha. Disse sørger for at barnet ikke vil ha muligheten til å bruke penger gjennom abonnementet, slik som for eksempel til å stemme på Idol, kjøpe apper, eller betale for brus i automater.

Kostnadskontrollen struper all bruk av penger, slik at mobilen til syvende og sist egentlig kun brukes til dens formål. Kanskje lærer ikke barna så veldig mye om kostnader ved mobilbruk her, men da slipper riktignok du også som forelder en dyr lærepenge. Det er tross alt veldig kjedelig å få mobilregninger til flere tusen, da det ikke er stort en kan gjøre for å nekte disse.

De beste mobilabonnement til barn kommer gjerne med tilstrekkelige tjenester, slik at de får gjort det de skal. Får de ringe de 3 viktigste numrene, sende gratis SMS, og surfe med opptil 1 GB data, så er behovet for de aller fleste barn møtt. En kan heller vurdere mobilabonnement til student dersom det er snakk om høyere behov til bruken.

Priser mobilabonnement barn

Priser på mobilabonnement for barn varierer alt ettersom hvilke behov en har. Som nevnt tilbyr noen leverandører deg helt gratis betingelser for barna, men da selvfølgelig med en rekke restriksjoner. Når barna blir eldre, og da ønsker å ringe til venner for eksempel, så er ikke maks 3 nummere en kan ringe lenger en veldig god avtale.

Dermed skal en helst oppgradere. Priser på mobilabonnement til barn kan da dra seg opp til nivåene som de voksne befinner seg på. Ofte vil det, med litt eldre barn, lønne seg å bare gi dem et abonnement som er tilsvarende ditt eget. Dette er mer fornuftig enn å la de bruke over grensene på alle abonnementer. Heldigvis er kostnadskontroll ofte til verks, men dette gjelder ikke alltid.

Dersom en tar utgangspunkt i et vanlig abonnement, så vil gjerne 1 GB med data holde for de fleste barn. Slenger en da på fri tale og SMS til så mange nummer en vil, ender mest sannsynlig den månedlige kostnaden på rundt 200 kr, akkurat som voksne. Her kan det derimot være at leverandøren har en kampanje for barna, noe du som kjøper abonnementet bør se nærmere på.

Priser på mobilabonnement til barn er ikke nødvendigvis så veldig mye rimeligere i lengden dersom de bruker mobilen mye. Dessuten vil de raskt vokse og ønske økende bruk. Det er allikevel viktig å poengtere at en gjennom det abonnement en velger helst skal kontrollere forbruket. Å få tilgang til kostnadskontroller eller andre funksjoner som stopper unødvendige kjøp for barn, så sparer en mye!

Er kontantkort et bedre alternativ?

Mange har opp gjennom historien valgt kontantkort til barna. Dette er en løsning som lar deg forhåndsbetale for mobilbruken. Dersom du for eksempel kjøper et kontantkort til 100 kr, så kan barnet bruke ringeminutter, SMS, og data til denne verdien. Vanligvis vil prisen for å ringe for eksempel være omtrent 0,80 til 0,90 kr per minutt.

Kontantkort gir dermed mange barn en fin mulighet. I det lange løp er mobilabonnement til barn mye mer kostnadseffektivt, men dessverre er det ofte med en kontrakt. Dersom man signerer en kontrakt for mobilabonnement, så låser en seg til denne leverandøren over perioden. Dette er i veldig få tilfeller spesielt gunstig.

Dessuten kan kontantkort være kjedelig å måtte fylle på, og så snart barnet bruker opp det som er, så må du fylle på igjen. Ved et gratis mobilabonnement er en kanskje bundet til en avtalen, men her får tross alt barnet ringe så mye det vil til de viktigste numrene, samt sende gratis SMS og surfe over nett med sin mobildata.

Selv om kontantkort i dag er mye enklere å fylle på enn tidligere, så er selv betalte mobilabonnement til barn bedre. I det hele tatt gir slike ordninger deg mer oversikt, og abonnementet kommer ofte med den tidligere nevnte kostnadskontrollen. Denne gjør det tilnærmet umulig for barn å bruke penger som en ikke er tiltenkt å bruke.

Familie pakke mobil

Familier får som regel bedre tilbud på alt som er. Den økonomiske påkjennelsen som familie kan være stor til tider, men heldigvis ser flere selskap verdien i at familien samlet står bak en leverandør, for eksempel innen mobiltelefoni. Det kan ofte være en fordel, dersom du ser etter mobilabonnement for barn, å velge en såkalt familiepakke for deres mobiler.

En familiepakke gir nemlig familien som en helhet sterkt rabatterte priser. Hver for seg kan det koste opptil 800 kr for et familiemedlem å ha et mobilabonnement. Dette kan bli enda dyrere ved høyt dataforbruk og aktiviteter slik som stemming på Idol og lignende. Ved hjelp av en familiepakke samler en derimot alt i ett, noe som sparer deg masse penger.

Ved en slik samling vil nemlig leverandøren sette ned prisen per abonnent betraktelig. Selvfølgelig øker prisen betydelig totalt, men som en familie får en gode rabatter på prisen. Dette sikrer deg et mobilabonnement til barn bakt inn i ditt eget abonnement. Da får du full oversikt over abonnementets bruk og kostnader.

De fleste leverandører vil her tilby tidligere nevnte kostnadskontroll. Det er også mulig å spre mobildata over hele familien. På den måten, dersom barnet skulle gå over grensene i sitt eget abonnement, så kan en altså dele sin egen data med dem. Dette kan i lengden vise seg å bli det mest økonomiske og fornuftige mobilabonnementet du velger.

Finn mobilabonnement til barn i dag

Mobilabonnement til barn er ingen enkel oppgave å anskaffe. Som forelder vil din største bekymring være overforbruket. Du skal derimot senke skuldrene, da de fleste mobilabonnement til barn kommer med såkalt kostnadskontroll. Denne hindrer overforbruk, og den tar bort muligheter slik som å stemme på Idol for eksempel. Du kan derimot også oppgradere barna til diverse pakker.

De enkleste pakkene er akkurat de samme som mange voksne bruker, men ofte får du litt rabatt hos leverandørene, da i form av kampanjer for barn. Her belager gjerne pakkene seg på 1 GB data, samt fri tale og SMS. Noen leverandører tilbyr helt gratis abonnement til barn, men da med en begrensning på å kun ringe til 3 forskjellige numre. Dette holder dessverre ikke for alle barn.

Så snart barnet vokser inn i ungdomsalder, så krever de simpelthen mer, og da kanskje spesielt innen mobilbruk. Da kan det være aktuelt å bare kjøpe et vanlig abonnement til barnet. Det er også en mulighet å inkludere barnet i en familiepakke, som da vil si at alle familiens fakturaer ender på en og samme konto. Dette vil spare familien for mye penger, samtidig som en får mer oversikt.

Uansett alder på ditt barn, så er det når du skal lete etter mobilabonnement til barn alltid en lang jakt. Bruk tipsene i artikkelen og finn det abonnementet som passer deg!

Mobilabonnementpris
Logo