Mobilabonnement med d-nummer

Nordmenn som har blitt født i Norge tildeles et personnummer. Dette er et ID-nummer som benyttes til å identifisere seg selv, for eksempel når man skal tegne et nytt mobilabonnement. Man kan imidlertid også tegne abonnement med et d-nummer.

I denne guiden skal vi se nærmere på hvordan personer med eller uten d-nummer går frem for å skaffe seg et norsk mobilabonnement.

Hva er et d-nummer?

Asylsøkere og mennesker som har midlertidig opphold i Norge tildeles noe som kalles d-nummer. Et d-nummer kan betraktes som et ID-nummer som er gyldig i en viss periode. Et d-nummer kan altså sammenlignes med et personnummer, men er midlertidig.

Et d-nummer gis hovedsakelig til mennesker som har kommet til Norge som asylsøkere, eller personer med midlertidig opphold av under seks måneders varighet. D-nummeret kan benyttes til å åpne norsk bankkonto med, eller til å betale skatt og tegne abonnementer.

Hvis man har fått norsk oppholdstillatelse, vil man få tilsendt et d-nummer fra Skatteetaten etter omtrent to uker. Først må man møte opp hos politiet og søke om et såkalt oppholdskort.

Asylsøkere får et d-nummer når de ankommer Norge, enten av politiet eller Utlendingsdirektoratet (UDI). Hvis personen skal oppholde seg i Norge i mer enn et halvt år, kan vedkommende ha rett på et norsk fødselsnummer.

Hvordan få mobilabonnement med d-nummer?

Som utlending med opphold i Norge kan det lønne seg å skaffe et norsk mobilabonnement. Dette vil medføre lavere kostnader for personen som bruker mobilen, også om vedkommende ringer mye til utlandet.

Mange som har midlertidig opphold i Norge ønsker å kunne kommunisere med venner og familie i hjemlandet. Det er derfor lurt å tenke over hvilket land man kommer til å sende SMS eller ringe til hyppigst. Dette kan avgjøre hvilket abonnement som er mest gunstig å velge.

Man kan få hjelp enten man har et d-nummer eller ikke. Skal man bestille en abonnementstjeneste via nett, må man ofte ha et d-nummer eller ID-nummer. Mangler man d-nummer, må man kanskje møte opp hos mobiloperatøren med ID-papirer.

Enkelte mobiloperatører vil ikke la personer med d-nummer tegne abonnement. I så fall kan det være greit å velge et kontantkort.

MyCall tilbyr mobilabonnement til personer med d-nummer

MyCall er en mobiloperatør som tilbyr mobilabonnement til personer med d-nummer. Dette teleselskapet har valgt å fokusere på dem som ringer hyppig til utlandet, og er tilgjengelig både for dem med norsk personnummer og dem med d-nummer.

MyCall har blant annet abonnementet BeFree, som gir fri tale når man ringer til land som Canada, USA og EU. Med et d-nummer kan man få mobilabonnementets startpakke på få minutter via nett.

Ifølge MyCall kan man bli kunde hos dem, selv om man skulle mangle d-nummer eller norsk personnummer. Hvis dette er tilfelle, kan man kjøpe startpakken via fysiske forhandlere om man tar med legitimasjon som pass.

Dette kan være nyttig for dem som har et lengre ferieopphold i Norge, eller kun er i Norge for å arbeide en kortere periode.

Hvorfor få et mobilabonnement med d-nummer?

Personer som søker asyl i Norge, eller oppholder seg i landet midlertidig, har gjerne et ønske om å kunne kommunisere med venner og familie i hjemlandet. Det kan imidlertid bli veldig dyrt for alle parter om personen ikke har et norsk telefonnummer.

Det er ofte høye takster for dem som ringer til et utenlandsk telefonnummer i Norge. På tilsvarende vis kan det bli dyrt å ringe fra Norge til utlandet med et utenlandsk telefonnummer.

Med et norsk kontantkort eller mobilabonnement kan man sørge for at det blir billigere å kommunisere til og fra utland.

For personen som skaffer seg mobilabonnement med d-nummer, kan det også være greit å ha et norsk telefonnummer i det daglige. Det gjør det for eksempel billigere å kunne kommunisere med en arbeidsgiver i Norge, eller andre med norsk telefonnummer.

Ønsker du et norsk telefonnummer?

Hvis du oppholder deg midlertidig eller permanent i Norge, kan det være greit å skaffe et norsk telefonnummer. Med et d-nummer kan du hos enkelte mobiloperatører få et norsk abonnement eller kontantkort. Dette gjelder blant annet MyCall.

Det kan være utfordrende å få norsk mobilabonnement hos enkelte andre leverandører, om man mangler norsk personnummer. Husk likevel på at du hos de fleste mobiloperatører kan kjøpe kontantkort, enten du har norsk personnummer eller ikke.

Et kontantkort er ofte en gunstig løsning som passer bedre enn et fast abonnement når du oppholder deg i Norge. Kontakt gjerne en norsk mobiloperatør som MyCall eller Telia, og finn ut hvilken løsning som passer best for deg!

Mobilabonnementpris
Logo