Mobilabonnement til bedrift (Total guide 2024)

Innholdsfortegnelse

En bedrift er som regel avhengig av en rekke tjenester for å få de daglige arbeidsoppgavene til å gå rundt. Blant de kanskje viktigste, er et velfungerende mobilabonnement. Med et mobilabonnement for bedrift kan du og dine ansatte blant annet ringe og bruke mobilt nett.

Internett via mobile enheter, pålitelig dekning i Norge og utland, skylagring, internettsikkerhet og løsninger for sentralbord… Alt dette kan være relevant å ta hensyn til ved valg av mobilabonnement for bedrift. Ulike bedrifter har imidlertid ulike behov.

En liten bedrift med to ansatte, har kanskje helt andre behov enn et stort konsert med hundrevis av ansatte. Heldigvis finnes det et passende mobilabonnement for enhver bedrift. Det finnes også gode avtaler for deg med enkeltpersonforetak.

Landets største operatører – som Telia, Telenor og Ice – har alle utviklet forskjellige løsninger for deg som er på jakt etter et mobilabonnement til bedriften. I denne guiden skal vi se nærmere på de forskjellige bedriftsabonnementene som finnes!

Hvorfor trenger man et mobilabonnement for bedrift?

De fleste bedrifter er avhengige av telefoni og internett, også via mobile enheter. Bedriften bør derfor velge et mobilabonnement for bedrift som oppfyller disse behovene, enten det er for innenlands eller utlands bruk.

Med bedriftsabonnement kan du også få telefonnumre som er registrert på bedriften, fremfor i ditt private navn. Dette vil forsterke bedriftens profesjonelle uttrykk og omdømme. Har du mange ansatte kan alle telefoner ha numre tilknyttet bedriften.

Gjennom et mobilabonnement for bedrift kan du og dine ansatte også få tilgang på praktisk skylagring. Dette kan være kjekt å ha, enten det er dokumenter eller bilder som skal lagres. Nettvern er også viktig å tenke på, og enkelte abonnementer inkluderer sikkerhetsfiltre.

Med bedriftsabonnement kan man også få tilgang på sentralbord, og velge en rekke andre smarte tilleggsfunksjoner.

Sentralbord for bedrift

Enkelte mobilabonnementer for bedrifter gir deg mulighet til å velge tilleggstjenester som sentralbord. En god opplevelse for bedriftens kunder, starter gjerne med et sentralbord som er velfungerende.

Ved å ha sentralbordet tilgjengelig via mobil, kan du og dine ansatte være lett tilgjengelig for bedriftens kunder. Dere kan besvare anropene hvor og når som helst, slik at kundene ikke blir møtt med telefonsvar.

Denne funksjonen er blant annet tilgjengelig via Telenor sin tjeneste «Mobilt bedriftsnett». Kundene vil da ha ett hovednummer å forholde seg til. Samtalen vil deretter viderekobles til ulike enheter, slik at kunden alltid vil få svar.

Sentralbord er en super løsning for bedrifter som ønsker å alltid være tilgjengelig for kundene sine. Tilbyr du døgnåpen support for eksempel, er et mobilt bedriftsnett midt i blinken. Med sentralbord kan alle anrop håndteres raskt og brukervennlig!

Hvordan velge riktig mobilabonnement for bedrift?

Hvilket mobilabonnement som passer best for akkurat din bedrift, er helt avhengig av hva slags behov bedriften har. Først og fremst bør du ta hensyn til antall ansatte og dataforbruk.

Vi skal her se nærmere på de viktigste faktorene du bør ta hensyn til ved valg av mobilabonnement for bedrift!

Antall ansatte | Stor eller liten bedrift?

Majoriteten av norske bedrifter kan kategoriseres som «små bedrifter». Rundt 95 % av landets bedrifter har færre enn 20 ansatte, mens en veldig liten andel har mer enn 100 registrerte ansatte. De fleste faller altså under kategorien små eller mellomstore firma.

Når du skal velge mobilabonnement til bedrift er det selvfølgelig viktig å ta hensyn til bedriftens størrelse. Har du 100 ansatte, trenger du sannsynligvis flere SIM-kort og større lagringsplass, enn en bedrift med fem ansatte.

Dataforbruk og internett

Ved valg av mobilabonnement for bedrift bør du også ta hensyn til dataforbruk. Bedriftsabonnementer kan leveres med både små og store datapakker, alt etter hvilke behov bedriften har.

Med løsninger som Telia Ubegrenset kan du og dine ansatte bruke ubegrenset mye data hver eneste måned. Dette passer bra for bedrifter med stort dataforbruk. Andre bedrifter er kanskje ikke like avhengige av internett, og trenger kun sporadisk bruk av mobilt nett.

Det finnes også mobilabonnementer for bedrifter med små datapakker, gjerne på 2 GB eller mindre. Her er det med andre ord løsninger for ethvert behov.

Fri tale og SMS i Norge og utland

At det er fri tale og fri bruk av SMS er nærmest blitt en selvfølge i innland. Du og dine ansatte kan med andre ord ringe og sende SMS uten å tenke på forbruk. Prisen blir den samme uansett.

Det som imidlertid kan bli dyrt, er å ringe eller sende SMS fra utlandet. Det kan også være dyrt å bruke internett via mobile enheter når man er på bedriftsreise. Heldigvis er det stadig flere bedriftsabonnementer som inkluderer fri bruk av SMS, data og tale også i utlandet!

Det er først og fremst i EU og EØS at det tilbys fri tale, data og SMS. Skal du på bedriftsreise til Sør-Amerika, USA, Asia eller lignende, er det lurt å sjekke hvilke takster som gjelder i det aktuelle området.

Noen mobilabonnement for bedrifter kan tilby gode prisavtaler også for land utenfor EU eller EØS. Ringer bedriften din mye til utlandet, kan det være nyttig å ha egne utlandspakker med rabatterte priser. Dette er noe blant annet Ice Bedrift tilbyr.

Nettvern og sikkerhet

Ved valg av mobilabonnement for bedrift er det også lurt å tenke på nettsikkerhet. Enkelte mobiloperatører har innebygde sikkerhetsfiltre som sørger for at enheten din beskyttes mot skadelig programvare som virus.

Telenor har for eksempel funksjonen «Nettvern» inkludert i sitt Flyt-abonnement for bedrifter. Denne funksjonen sørger for at du eller dine ansatte stanses hvis dere er i ferd med å besøke nettsider med malware eller virus.

Nettvern kan også være kjekt å ha med tanke på nettsvindel. Funksjonen kan stoppe bedriftens ansatte fra å besøke nettsider med svindel og uærlige hensikter.

Trenger du 4G eller 5G?

Mange av dagens bedriftsabonnementer inkluderer også tilgang på 5G eller 4G. Gjennom Telia har alle abonnementer 5G inkludert, noe som sikrer lynrask hastighet og god dekning. Gjennom Telenor får man tilgang på 4G og svært god dekning i store deler av landet.

Telenor bygger også 5G, noe som tyder på at dette er en tjeneste stadig flere vil tilby i tiden fremover. Telia på sin side, har visjoner om å være landets første til å kunne tilby 5G i hele landet før 2024. Allerede i 2021 har mer enn 50 % av landets innbyggere tilgang på 5G.

5G står for «femte generasjons mobilnett», og skal kunne gi deg som bruker en ny og forbedret hverdag. Løsningen innebærer blant annet bedre dekning, raskere oppkobling, kortere svartid og bedre tilgang på nett av høy hastighet.

Bedrifter som ønsker å være tilgjengelig for kunder og partnere til enhver tid, kan med fordel velge et mobilabonnement med 5G eller 4G. På den måten kan du senke skuldrene og vite at bedriften kan nås på nett og telefon – døgnet rundt.

Tilgang på support

Ved valg av mobilabonnement til bedrift bør du også tenke over hva slags support operatøren tilbyr. Dersom nettet plutselig skulle slutte å virke, eller andre problemer oppstår, er det viktig å kunne få hjelp raskt og effektivt.

Med tilgang på kundestøtte får du økt sikkerhetsfølelse, og du kan føle deg trygg på at hjelpen aldri er langt unna. De fleste mobiloperatører tilbyr support over telefon, chat og e-post. Det er selvfølgelig et pluss om kundestøtte er tilgjengelig 24/7 – året rundt.

Det kan også være en fordel om operatøren har en fysisk lokalitet i nærheten der du kan få support ved behov. Dette kan være praktisk om du trenger hjelp med noe teknisk på enhetene dine, noe som kan være vanskelig å ta over telefon.

Telenor er blant operatørene som kan tilby kundestøtte døgnet rundt via nett. Her kan du nå support-avdelingen gjennom kanaler som chat, telefon og e-post.

Overføring av ubrukt data

Telia har tjenesten Data Rollover, som innebærer at ubrukt mobildata fra inneværende måned blir videreført til neste måned. På den måten får du mulighet til å bruke all data du har betalt for, noe som er praktisk.

Stadig flere operatører av mobilabonnement til bedrift tilbyr tjenester som dette. Telenor har en tilsvarende tjeneste, og også denne kalles for Data Rollover.

Dersom bedriften din er opptatt av å få mest mulig igjen for pengene, kan det være greit å sjekke hvorvidt operatøren tilbyr tjenester som dette.

Påfyll av mobildata

Når du skal velge mobilabonnement for bedrift, er det også greit å tenke over hva som skjer om du skulle gå tom for mobildata. Hos enkelte leverandører kan du oppleve at datahastigheten reduseres betraktelig om du plutselig går tom for data.

Dette kan være irriterende om du sitter midt i et Teams-møte når du ikke er på kontoret og derfor mangler Wi-Fi-tilgang. Velg derfor gjerne en leverandør som kan gi deg automatisk påfyll av mobildata. Sjekk også hva det koster med påfyll av data.

Gjennom Telenor kan du få automatisk påfyll av mobildata dersom du plutselig skulle gå tom. Dette koster 99 kroner. Telia Dobbel er et annet bedriftsabonnement som lar deg doble datamengden til 99 kroner.

Ekstra SIM-kort

Et mobilabonnement til bedrift kan i noen tilfeller by på ekstra behov. Kanskje du ønsker å ha flere SIM-kort tilkoblet ett og samme nummer? Både Ice Bedrift og de fleste andre operatører lar deg bestille ett eller flere ekstra SIM-kort.

På den måten kan innkommende samtaler tas imot på flere enheter samtidig, slik at man alltid er tilgjengelig for kundene sine.

Pris | Hva koster et mobilabonnement for bedrift?

En annen faktor som er avgjørende for de fleste virksomheter som skal velge mobilabonnement til bedrift, er pris. Månedsprisen for å ha et bedriftsabonnement vil i stor grad avhenge av faktorer som antall SIM-kort, datamengde og lignende.

I og med at det er stor konkurranse operatørene imellom, presses prisene for mobilabonnement stadig ned. Prisforskjellene mellom de ulike operatørene er ikke veldig store, siden alle ønsker å kunne matche konkurrentenes pris.

Dersom du ønsker ubegrenset tilgang på data, kan du få et bedriftsabonnement hos Telenor til 599 kroner per måned. Et tilsvarende mobilabonnement for bedrift fra Telia koster 599 kroner måneden.

Det er derfor vanskelig å velge mobilabonnement kun basert på pris. Se derfor også på andre faktorer, som tilgang på support, ekstratjenester, dekning, sikkerhet og hastighet. Først da kan du finne abonnementet som passer aller best for din bedrift.

Juridisk | Er det lang bindingstid på abonnementet?

Når du skal velge abonnement til bedriften din, er det også lurt å sjekke hvor lang bindingstiden er. Noen operatører har en bindingstid på flere år, mens andre ikke har bindingstid i det hele tatt.

Merk deg at prisen ofte blir lavere om du går med på bindingstid. Sjekk derfor vilkårene og betingelsene nøye før du tegner et nytt abonnement.

Ulike operatører med mobilabonnement for bedrift

Det finnes mange forskjellige tilbydere av mobilabonnement til bedrift i Norge. Dette er en fordel for bedriftskunder som ønsker gode valgmuligheter.

Siden det finnes mange konkurrerende operatører, kan du også se frem til gode pristilbud. Alle ønsker din bedrift som kunde! Husk at mange leverandører ikke har bindingstid, noe som betyr at du når som helst kan bytte mobilabonnement for bedriften din.

Det er viktig å finne et mobilabonnement som er tilpasset den enkelte bedrifts behov. Hva slags behov man har kan variere etter alt fra antall ansatte til dataforbruk. Reiser du eller dine ansatte mye til utlandet, kan også dette påvirke hva slags abonnement du bør velge.

Husk at mange tilbyr fri tale, SMS og data så lenge forretningsreisen foregår innenfor EU eller EØS. Det er også noen som tilbyr gode prisavtaler utenfor disse områdene. Her er noen av markedets mest populære operatører når det kommer til bedriftsabonnementer:

Telenor Bedrift

Telenor er blant Norges største leverandører av internett- og telefonitjenester, og har flere gunstige bedriftsabonnementer. Operatøren har blant annet abonnementer som inkluderer fri bruk av ubegrenset data, men også abonnementer med små datapakker.

Du kan benytte deg av Telenor sin abonnementsvelger dersom du er usikker på hvilket abonnement som passer best til bedriften din. Her tas det blant annet hensyn til dataforbruk, hvilke enheter som benyttes og hvorvidt du har Wi-Fi på arbeidsplassen.

Tenk også over hva slags arbeidsoppgaver du og dine ansatte bruker data på. Trenger dere lynraskt nett med 5G? Eller brukes data stort sett på enkel surfing og å sjekke e-postkontoer?

Det er også lurt å tenke over hvorvidt dere har behov for sentralbord, å sette samtaler over internt, eller om dere trenger ett hovednummer som er felles for hele bedriften. La oss se nærmere på noen av abonnementene Telenor tilbyr til bedrifter.

 • Telenor Frihet: Fra 599 kr/måned
 • Telenor Flyt: Fra 349 kr/måned til 699 kr/måned

Telenor Frihet

Telenor Frihet er et mobilabonnement for bedrift, der du vil få tilgang på en ubegrenset mengde data hver eneste måned. Denne tjenesten koster fra 599 kroner per måned, og passer ypperlig for bedrifter med høyt dataforbruk eller mange ansatte.

Med Telenor Frihet vil bedriften få friheten som trengs når det kommer til internettbruk, og det blir mindre administrativt arbeid. Det finnes tre ulike abonnementer av typen Telenor Frihet:

 • Telenor Frihet Basis: 10 Mbit/s
 • Telenor Frihet Standard: 100 Mbit/s
 • Telenor Frihet Maks: 300 Mbit/s

Som du ser, har de ulike pakkene forskjellig datahastighet. Basis-pakken passer godt til bedrifter som vanligvis bare bruker nett til å sjekke e-postkontoen eller til enkel surfing. Har du mange videomøter og streamer en del, kan Standard være en god løsning.

Frihet Maks er en super pakke for bedrifter som stiller store krav til datahastighet. Med dette abonnementet får du det beste av det beste. Alle Telenor Frihet-abonnementer inkluderer 4G-dekning, fri bruk i EØS og EU, nettverk, skylagring, BankID og support.

Telenor Flyt

Telenor Flyt er et abonnement som kan tilpasses bedrifter basert på dataforbruk. Her kan du få abonnementer med alt fra 3 GB data til 50 GB data per måned. Her er abonnementene du kan velge mellom:

 • Telenor Flyt S: 3 GB/måned
 • Telenor Flyt M: 10 GB/måned
 • Telenor Flyt M+: 30 GB/måned
 • Telenor Flyt L: 50 GB/måned

Alle abonnementer av typen Telenor Flyt inkluderer fri SMS og tale, både i Norge, EU og EØS. Du vil også kunne kjøpe ekstra datapakker til 99 kroner hvis du skulle gå tom før neste måned. Bedriften vil også få tilgang på datakort som kan benyttes på flere enheter.

Merk deg at ekstra datakort som kan brukes på nettbrett ikke følger med om du velger den enkleste løsningen, Telenor Flyt S.

Telia Bedrift

Telia er blant landets mest kjente telefonoperatører, og tilbyr løsninger for både private og bedrifter. Blant Telia sine mange bedriftsabonnementer, kan du velge mellom løsninger med ulik datamengde. Datamengde strekker seg fra 2 GB til ubegrenset mye data.

Du får tilgang på en rekke fleksible løsninger til bedriften din. Dette inkluderer Telia Dobbel der du kan doble datamengde ved behov. Du kan også velge løsningen Telia Ubegrenset, som gir deg fri tilgang på data, på samme måte som Telenor Frihet.

 • Telia Dobbel (2 GB): 299 kr
 • Telia Dobbel (6 GB): 399 kr
 • Telia Dobbel (15 GB): 499 kr
 • Telia Ubegrenset: 599 kr

Telia Ubegrenset

Telia Ubegrenset er en nyhet fra den populære operatøren, og innebærer at bedriften din får fri tilgang på mobilt internett. Løsningen innebærer ingen administrative oppgaver, og er et lettvint alternativ på lik linje med Telenor Frihet.

Du kan se frem til ubegrenset hastighet på nettet for opptil 100 GB hver måned. Ellers kan vi nevne fordeler som fri SMS og tale i Norge, EU og EØS. Bedriften vil også kunne bruke data fritt i mange land, takket være Roam Like Home.

Med Telia Ubegrenset får bedriften 5G inkludert, noe som gjør pakken svært gunstig for deg som er avhengig av god og pålitelig hastighet.

Telia Dobbel

Telia Dobbel er et mobilabonnement for bedrift som kan fås med 2, 6 eller 15 GB. Alle pakkene inkluderer 5G, overføring av ubrukt data, fri hastighet og fri bruk av SMS og tale.

Samtlige løsninger inkluderer også Roam Like Home, slik at du kan surfe uten ekstra kostnader på forretningsreiser til EU- og EØS-land. Har du behov for å doble datamengden før data fornyes, kan dette gjøres for 99 kroner.

Prisene som er oppgitt i denne guiden for Telia Dobbel, innebærer en bindingstid på to år. Dette er greit å tenke over før du tegner et abonnement.

Talkmore Bedrift

Talkmore er en annen populær mobiloperatør som tilbyr mobilabonnement til bedrift. Abonnementene fra Talkmore har blant annet vunnet tidligere kåringer av Norges beste bedriftsabonnement.

Gjennom Talkmore Bedrift kan du blant annet se frem til fordeler som bedriftsnett med sentralbord, god dekning (via Telenor) og gunstige priser.

Leverandøren kan også vise til gode fordeler, der du blant annet kan få 1 000 kroner i avslag når du kjøper ny bedriftstelefon. Du kan også se frem til oversikt og kontroll over selskapets datakostnader, takket være funksjonen Datakontroll.

Her er en oversikt over Talkmore sine ulike bedriftsabonnementer, og hva disse koster deg per måned (eks. moms):

 • Talkmore Løpende: 49 kr/måned
 • Talkmore Mini: 149 kr/måned
 • Talkmore Medium: 199 kr/måned
 • Talkmore Medium +: 249 kr/måned
 • Talkmore Large: 299 kr/måned
 • Talkmore X-Large: 349 kr/måned
 • Talkmore XXL: 499 kr/måned
 • Talkmore 3XL: 599 kr/måned

Bedriftsabonnement for deg med lavt dataforbruk

Bedrifter som har lavt til middels dataforbruk kan med fordel velge Løpende, Mini, Medium eller Medium +. Med abonnementet Løpende får du ingen data, tale, SMS eller MMS inkludert i prisen. Du betaler enkelt og greit for det du faktisk bruker.

Går det en måned der du ikke bruker mobilen i det hele tatt, koster dette abonnementet kun 49 kroner. Dette er en god løsning for bedrifter som ønsker å kunne være tilgjengelig på et eget nummer, men som bruker telefon og mobilt nett minimalt.

Med Mini kan bedriften se frem til fri data i Norge, EU og EØS, samt 300 MB data inkludert i prisen. Du vil også få Data Rollover, slik at ubrukt data overføres til neste måned. Medium og Medium + gir de samme fordelene, med henholdsvis 2 GB og 5 GB data inkludert.

Mobilabonnement for bedrift med høyt dataforbruk

Talkmore tilbyr også mobilabonnement for bedrifter med høyere dataforbruk. Med Large, X-Large, XXL og 3XL kan du få henholdsvis 8 GB, 12 GB, 30 GB eller 100 GB data inkludert i månedsprisen.

Alle disse abonnementene gir også tilgang på gratis roaming i Europa og Data Rollover. Med X-Large, XXL og 3XL får du dessuten et SIM-kort med fri data inkludert. Har bedriften din et høyt forbruk av data, vil en av disse pakkene være et godt valg.

Ice Bedrift

Ice Bedrift er et mobilabonnement for bedrift som enkelt kan tilpasses bedriften din basert på dataforbruk. Du kan velge mellom fem forskjellige abonnementer, der alle har en viss datamengde inkludert i prisen. Her er Ice Bedrift sine ulike abonnementer:

 • Ice Bedrift 1 GB: 149 kr/måned
 • Ice Bedrift 6 GB: 249 kr/måned
 • Ice Bedrift 10 GB: 299 kr/måned
 • Ice Bedrift 20 GB: 399 kr/måned
 • Ice Bedrift 50 GB: 499 kr/måned

Du kan også velge Data Frihet, noe som innebærer at du kan få 1 000 GB ekstra til bare 99 kroner ekstra per måned. Samtlige bedriftsabonnementer fra Ice inkluderer også fri MMS, SMS og tale, der EU og EØS er inkludert.

Ice Bedrift kan også tilby 4G-tale, noe som er supert for bedrifter som har behov for høy og pålitelig hastighet. Alle abonnementene til operatøren har dessuten Data Rollover, og du kan se frem til forutsigbare kostnader.

Med Ice Bedrift kan du også glede deg over fri hastighet på mobildata. Dette gjør at du trygt kan bruke Skype, Teams, Zoom, Slack og lignende mens du er på farten. Du får også tilgang på sentralbordet gjennom en praktisk app.

Mobilabonnement for enkeltpersonforetak og små bedrifter

De aller fleste bedrifter i Norge er små virksomheter, gjerne med mindre enn 10 ansatte. Små enkeltpersonforetak har heller ikke bruk for like omfattende løsninger som store bedrifter, og kan velge mellom bedrifts- eller privatabonnement.

Driver du for deg selv og ikke har noen ansatte, kan du i mange tilfeller nøye deg med å bruke den private mobilen i jobbsammenheng. Ønsker du derimot at telefonnummeret skal være koblet til foretakets navn, er et bedriftsabonnement en bedre løsning.

De som driver enkeltpersonforetak kan få fratrekk på skatten for kostnadene som går til mobil- og internettbruk i jobbsammenheng. Det kan bli enklere å få kontroll på hvilke kostnader som er private og jobbrelaterte om du har et eget bedriftsabonnement.

Velg et mobilabonnement som passer til din bedrift

Det finnes mange mobiloperatører i Norge, og de fleste har egne tilbud til deg med selskap eller enkeltpersonforetak. Både små og store bedrifter kan dra nytte av et mobilabonnement for bedrift, der mengden data og andre faktorer kan tilpasses etter behov.

Når du skal velge mobilabonnement til bedriften din, bør du blant annet ta hensyn til faktorer som dataforbruk, antall ansatte, sikkerhetsfunksjoner, dekning, hastighet, support og lignende.

Det er også relevant å se på pris for mobilabonnement til bedriften. Prisforskjellene er imidlertid ikke altfor store, siden operatørene konkurrerer om å vinne deg som kunde.

Sjekk ut hva slags tilbud Telenor, Telia, Ice, Talkmore eller andre leverandører har til bedrifter, og velg det abonnementet som passer bedriften din best. Det finnes et abonnement som er skreddersydd for bedriften din, enten den har mange eller få ansatte!

Mobilabonnementpris
Logo