Telepriser

Telepriser omhandler de prisene vi finner på mobilabonnement i dag. Disse defineres av leverandørens tilbud av tjenester. Her er det ringeminutter, SMS, og mobildata som er inkludert. Allikevel er de to førstnevnte helt marginale i å påvirke prisen, og vanligvis er det kun mengden med mobildata som du velger som avgjør hvilken pris du skal betale.

Når du skal velge et mobilabonnement i dag, så er telepriser helt avgjørende. Men hva er egentlig normale priser her? Hvordan finner du billigste mobilabonnement? I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du får til en god avtale for ditt mobilabonnement. Les mer om telepriser nedenfor.

Billigste telepriser

Billig er ikke nødvendigvis alltid bra, men med tanke på at Norge bare har 3 mobilnett, så kan du tjene ganske mye på å sammenligne telepriser. Her er det altså Telenor, Telia, og ICE som har sine egne nett. Alle andre mobilleverandører benytter seg av deres nett. Finner du derfor 2 leverandører du liker, men begge leverer gjennom Telenor for eksempel, så er telepriser nesten eneste skille.

De billigste prisene får du naturligvis ved å marginalisere tjenestene du velger. For å få de relativt sett billigste prisene i henhold til ditt forbruk derimot, så er for eksempel rollover veldig nyttig. Bruker du ganske varierte mengder med data, så kan du overføre rester fra en måned til en annen. Da slipper du gi slipp på mobildata du uansett har betalt for.

Beste telepriser

De beste teleprisene finner du derimot ved å se litt utover pris. Her bør dekning og hastighet sett opp mot prisen være viktig. Nasjonalt er det Telenor som har best mobilnett, med Telia på andreplass og ICE på tredjeplass. Allikevel er hvert mobilnett gode i forskjellige soner, slik at du helst skal teste ut dekningen eller se på dekningskart for der du bor.

Telepriser

For å få gode telepriser er det også viktig at kundeservice fungerer som det skal. Å ha de billigste prisene er tross alt like behjelpelig når du står ovenfor et problem. Da er det viktig å kunne ha kompetanse å lene seg på, enten det handler om at tjenestene ikke fungerer, eller du lurer på hvordan du skal betale en regning.

Hva koster mobilabonnement?

Telepriser varierer først og fremst etter hvor stort forbruk du har av mobildata. Her kan for eksempel de aller fleste leverandører skilte med 1 GB mobildata, samt fri tale og SMS, til rundt 200 kr i måneden. Dette kan virke noe høyt, men jo flere gigabyte du legger til, jo lavere blir snittprisen din per gigabyte – og det med ganske store summer.

Oppgraderer du for eksempel til 10 GB per måned, så vil du se telepriser til rundt 300 kr. Dette er altså en tidobling i mengden data, men bare for en hundrelapp mer. Tidobler du nok en gang, til 100 GB, så vil du se telepriser på rundt 600 kr. Dette er også en relativt billig penge å betale for så store mengder med mobildata.

Sist, men ikke minst, kan du også velge fri data. Her får du hele 1,000 GB data per måned. Disse abonnementene går gjerne for mellom 700 kr og 800 kr. Løsningen sikrer deg nærmest at du ikke går tom, da ingen personlig bruk bør kunne overstige 1,000 GB data per måned. Dette er tross alt snakk om å streame mer enn 300 timer med HD-film.

Skaff deg et abonnement i dag

Det finnes også mange andre faktorer en skal vurdere i sitt valg, slik som telepriser i utlandet om en reiser en del. Uansett er det viktigste at en ikke ser seg helt blind på priser her. Telepriser bør tross alt først og fremst fungere som et skille mellom to forskjellige leverandører på samme mobilnett. Merk derimot også at rollover kan være veldig viktig for den faktiske snittprisen.

Sammenligner du telepriser i dag, så kan du sikre deg et rimeligere alternativ som du blir fornøyd med. Her er det tross alt fullt mulig å tilegne seg et alternativ som både er billigere og mer attraktivt på samme tid. Enten du skal kjøpe din første telefon, eller forsøker å bytte mobilabonnement, så er helt klart telepriser en viktig faktor.

Mobilabonnementpris
Logo