Hvordan spore mobiltelefon

Om det er én ting de fleste mennesker har følt på på et eller annet tidspunkt, så er det panikken når mobiltelefonen plutselig har forsvunnet.

At mobilen har forsvunnet, er ingen god følelse. Om du har vært hjemme hele dagen, så er det bare å lete til du finner den. Men om du har vært mye på farten den aktuelle dagen, så kan mobilen i teorien være hvor som helst. For kanskje har den falt ut av lomma?

Dette er en følelse vi ikke unner noen å ha. Men heldigvis finnes det en måte som enkelt kan løse det for de fleste. Og det er rett og slett å spore din egen mobiltelefon.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan spore mobiltelefonen din. Eller mobiltelefonen til noen du bryr deg om, for den saks skyld. I sistnevnte situasjon er derimot mobilsporing litt i en gråsone, noe vi også skal ta for oss nedenfor.

Mobiltelefoner kan spores

Det er mye som kan ha skjedd i forkant av at du oppdager at mobilen din er borte. Om mobilen forsvinner etter at du har vandret rundt i huset en hel dag, så har du antageligvis bare forlagt den et sted. Og da vil det være relativt enkelt å finne tilbake til den.

Hvis du derimot har vært ute i vandret i sentrum av stedet hvor du bor, så vil det øyeblikkelig bli litt mer utfordrende å finne mobilen. Sentrum består av både hovedgater og sidegater, og det er ikke alltid like enkelt å vite nøyaktig hvor man har gått flere timer etterpå.

Men som artikkelens tema tilsier, så kan mobiltelefoner spores. Og det er svært praktisk uansett om mobilen har forsvunnet i ditt eget hjem eller ute på gata.

Hvis alt ligger til rette for det, så trenger det ikke å ta så lang tid fra du begynner prosessen med å spore opp mobiltelefonen din før du har den mellom fingrene igjen. Likevel kan det være lurt å forberede seg på at det i verste fall er noe som kan ta litt tid.

Grunner til at man sporer mobiltelefon

Det er nok mange som lurer på om de bør tillate at mobiltelefonen deres kan spores eller ikke. Selv om de fleste baktanker er gode når det gjelder dette, så er det en liten gråsone i enkelte tilfeller.

Slik er det rett og slett fordi det er mange grunner til at noen ønsker å spore en annen persons telefon. Og ofte er også dette noe folk flest ikke synes er veldig behagelig å snakke om, særlig om vedkommende ikke vet at den andre holder øye med dem.

I havet av grunner til å spore noens mobiltelefon, er det noen begrunnelser som går igjen. Og dermed er dette grunner som også stikker seg ut, og derfor har vi valgt å inkludere dem i denne artikkelen:

 • For å finne igjen sin egen mobil, eller om den har blitt stjålet.
 • For å holde orden på tingene sine, mobilen er tross alt som en verdisak å regne.
 • Foreldre som ønsker å forsikre seg om at barna deres er trygge når de ferdes ute.
 • For å holde et ekstra øye med eldre som er utviklingshemmede, hensikten med dette er å påse at de er trygge til enhver tid.
 • Kjærester som mistenker at partneren deres driver med noe tull.

De fleste baktankene med å spore noens mobiltelefon, er godhjertede. Men som vi også ser så kan det være en praktisk årsak til at noen ønsker å spore en annen persons mobiltelefon. I noen tilfeller er det også slik at hensikten med sporingen er å beskytte seg selv i noen grad.

Slik fungerer sporingsfunksjonen

Har du lyst til å finne ut hvordan sporingsfunksjonen på telefonen din fungerer, før du faktisk samtykker til den? Det er nemlig noe vi kan fortelle deg!

Hvordan sporingsfunksjonen fungerer vil variere med utgangspunkt i hvilken mobil du har. I dag finnes det jo forskjellige typer mobiltelefoner, og noen av de mest populære merkene er Apple (eller iPhone) og Android.

Både Apple og Android enheter har en integrert sporingsfunksjon i sine enheter. Begge typer enheter vil dekke det samme behovet, men de aktiveres på forskjellige måter. Og det er noe vi skal ta en nærmere titt på nedenfor.

iPhone

Når det gjelder iPhone, så er sporingsfunksjonen deres godt kjent for folk flest. Den heter nemlig «Finn min iPhone», og om du har iPhone eller kjenner noen med dette merket, så har du garantert hørt om dette navnet før.

Finn min iPhone er integrert i telefonens operativsystem som kalles iOS. Og det eneste du trenger å gjøre for å finne den, er å logge deg inn på http://www.icloud.com/find med innloggingsinformasjonen til Apple-ID-en som telefonen din er registrert på.

Forutsett at du har aktivert sporingsfunksjonen i forkant, så vil du få full oversikt over hvor mobiltelefonen din befinner seg. I tillegg kan du også bruke funksjonen til låsing og fjernsletting av dataene dine, om det skulle være nødvendig.

Finn min iPhone aktiveres gjennom følgende trinn:

 1. Gå til telefonens innstillinger.
 2. Trykk på navnet ditt.
 3. Finn iCloud, og trykk deg inn her.
 4. Aktiver «Finn iPhone»

På denne siden vil du også kunne se hvem som har bedt om tillatelse til å spore deg. Det er svært praktisk, da du alltid vil ha en viss peiling på hvem som kan finne på å spore deg og ikke.

Android

Android sin sporingsfunksjon ligner litt på Apple sin, i hvert fall når det gjelder navn. For denne heter Finn enheten min.

Også her går du inn på nettsiden http://www.android.com/find, logger deg inn på Google-kontoen din og velger ut hvilken mobiltelefon du ønsker å spore. Nettsiden vil så gi deg oversikt over hvor enheten ble registrert sist.

Men for at dette skal være mulig må du gjøre følgende på mobiltelefonen din:

 1. Gå til telefonens innstillinger.
 2. Finn Sikkerhet og posisjon.
 3. Aktiver Finn enheten min.

Også denne nettsiden gir deg muligheten til å gjennomføre nødvendige prosesser som låsing og fjernsletting, om det skulle være behov for det.

Sporingens effekt forutsetter godt forarbeid

For at sporingen skal ha den effekten du ønsker, så må du ha gjort et godt forarbeid. Det er dermed ikke sagt at sporingen ikke vil fungere om du har gjort noe av dette, men da vil det uten tvil kunne ta litt lenger tid.

Forarbeidet består av svært enkle gjøremål, som veldig mange har som vane å gjøre uansett. Men vi refererer til som forarbeid er altså:

 • Å legge inn kodelås på mobilen din
 • Å samtykke til at enheten kan spores
 • Å notere ned telefonens IMEI-nummer, og oppbevare det på et trygt sted
 • Å integrere kontaktinformasjon i låseskjermen på en smart måte

Det er svært fordelaktig om du velger å gjøre alle disse fire tingene. Kodelåsen sørger for at uvedkommende ikke kommer seg inn på telefonen din, at enheten enkelt kan spores og at den godhjertede personen som finner mobilen enkelt kan komme i kontakt med deg.

Be alltid om tillatelse til sporing

Selv om tanken er god, så bør du aldri spore mobiltelefonen til noen uten at de vet om det. Du bør med andre ord alltid be om tillatelse til å gjøre det.

Det eneste unntaket her, er om du sporer mobiltelefonen til ditt mindreårige barn for å påse at de har det bra når de ikke er sammen med deg.

Mobilabonnementpris
Logo