Hva er Wifi tale

Mobiltelefoner er et konsept som kommer med en rekke begreper, som alle brukere er nødt til å skaffe seg oversikt over. Og et av disse begrepene er WiFi Tale.

WiFi Tale er et begrep som dukket opp for noen år siden, og selv om det er langt ifra nytt lenger så betyr ikke det at absolutt alle vet hva det innebærer.

Det sier seg selv at WiFi Tale dreier seg om WiFi og Tale. Men hva er det egentlig som ligger i det? I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på dette begrepet. For hva er WiFi Tale?

Hva er WiFi Tale?

Hva er WiFi Tale? Det er et spørsmål som mange mennesker har stilt seg i løpet av de siste årene.

WiFi Tale er viktig for muligheten din til å snakke i telefon og sende meldinger til folk du kjenner. Tradisjonelt sett er dette noe som går av datamengden som er inkludert i mobilabonnementet ditt, men slik er det ikke om du har WiFi Tale.

WiFi Tale er en mobiltjeneste som gjør det mulig for deg å gjøre det du vil med mobiltelefonen din (både sende meldinger eller snakke i flere timer) uten at det går av datamengden din. I tillegg kan du gjøre det på steder hvor du ikke har mobildekning.

De fleste mobilmodeller som produseres i dag støtter WiFi Tale. Dette er med andre ord ikke en mobiltjeneste som kommer i tillegg til mobilabonnementet ditt. Så du trenger altså ikke å bekymre deg for at det er løpende kostnader med denne tjenesten, for det er ikke det.

Dette trenger du for å bruke WiFi Tale

Når et nytt konsept som WiFi Tale dukker opp, så er det ikke uvanlig å lure på hva man er nødt til å ha for å få muligheten til å bruke det. Er det noe spesielt man trenger for å bruke WiFi Tale?

Men det er egentlig ikke noe ekstraordinært du trenger for å bruke WiFi Tale. Så lenge telefonen din støtter WiFi Tale og er koblet til et trådløst nettverk, så kan du bruke WiFi Tale akkurat som du vil.

Fordeler med WiFi Tale

Hva er det egentlig som er så bra med WiFi Tale? Du trenger ikke å ha mobildekning for å sende meldinger eller ringe noen, noe som naturligvis er svært praktisk i nødssituasjoner. Men er det noen andre fordeler med denne funksjonen i tillegg til det?

Først og fremst gjør WiFi Tale det slik at du ikke er avhengig av å ha mobildekning for å komme i kontakt med folk. Det er alltid praktisk å ha muligheten til det, men som nevnt er det enda bedre under enkelte omstendigheter.

I tillegg til det umiddelbare behovet som WiFi Tale dekker, så vil du automatisk få bedre dekning innendørs. Det er svært praktisk.

WiFi Tale byr også på at samtalen kobles opp raskere når du ringer noen, så du trenger ikke å irritere deg over det i flere minutter. I tillegg til det så sørger WiFi Tale for at du er tilgjengelig selv om mobiltelefonen din egentlig står i flymodus.

Ulemper med WiFi Tale

Men helt rosenrødt er det naturligvis ikke. For å kunne peke på fordeler, er man også nødt til å være åpen for at det kan dukke opp noen ulemper på veien.

Når det gjelder WiFi Tale, så er det ingen umiddelbare ulemper som avdekkes. Og slik fortsetter det egentlig hele veien.

Det kan imidlertid nevnes at WiFi Tale er en funksjon som ikke er tilgjengelig i utlandet. I hvert fall ikke enda. Det hadde vært svært praktisk om den var det, men hvem vet? Kanskje det også kommer en eller annen gang i nær fremtid!

Slik aktiverer du WiFi Tale på iPhone

Har du en iPhone, eller en annen enhet av merket Apple? Da er det svært enkelt å aktivere WiFi Tale. Men i denne omgang skal vi hovedsakelig fokusere på hvordan denne funksjonen aktiveres på iPhone.

Det er imidlertid slik at iPhonen din er nødt til å være oppdatert til et visst punkt, for at du skal ha muligheten til å aktivere WiFi Tale på den. iPhonen må være oppdatert med versjon 10.2 eller en enda nyere versjon for at WiFi Tale skal være et alternativ.

I tillegg til at iPhonen må være oppdatert, så må du også påse at operatørinnstillingene dine er oppdaterte. Også disse må være oppdatert før du kan WiFi Tale er et fullkomment alternativ for deg.

Når alt dette er på plass, så er det veldig enkelt å aktivere WiFi Tale på iPhonen din. Det gjør du ved å følge disse svært enkle trinnene:

 1. Åpne iPhonens innstillinger
 2. Finn veien til «Telefon» (symbolet er en grønn telefon).
 3. Velg deretter «Wi-Fi-anrop».
 4. Trykk på den lille knappen som kommer opp på skjermen.
 5. Så enkelt er det å aktivere WiFi Tale på iPhone!

Kan man bruke WiFi Tale på andre enheter?

Er det imidlertid slik at du er nødt til å ha en iPhone for å kunne bruke WiFi Tale? Eller fungerer det slik at du kan bruke WiFi Tale på andre enheter? Disse spørsmålene kan besvares henholdsvis på denne måten: Nei og Ja!

Så ja, WiFi Tale er også kompatible med andre enheter, ikke bare iPhone.

Noen av disse enhetene er Samsung og Sony, og nedenfor skal vi ta en nærmere titt på hvordan funksjonen aktiveres på disse enhetene.  

Aktiver WiFi Tale på Samsung enheter

Å aktivere WiFi Tale på Samsung enheter er like enkelt som når man gjør det på en iPhone. Men det kommer ikke som en veldig stor overraskelse.

Om du har en mobiltelefon av merket Samsung, så kan du aktivere WiFi Tale på den ved å gjøre dette:

 1. Åpne «Innstillinger» på mobiltelefonen din
 2. Finne «Wi-Fi anrop»
 3. Slå på «Wi-Fi anrop» funksjonen

Aktiver WiFi Tale på Sony

Det samme gjelder egentlig for aktivering av WiFi Tale på mobiltelefoner av merket Sony. Heller ikke på disse enhetene er det vanskelig i det hele tatt. Det er bare å følge denne fremgangsmåten:

 1. Åpne telefonens innstillinger
 2. Trykk på knappen «Mer»
 3. Deretter velger du «Wi-Fi anrop»
 4. Slå på «Wi-Fi anrop» funksjonen ved å trykke på aktiveringsknappen.

Dette må du gjøre for å få maksimal effekt

I denne artikkelen har vi sett på funksjonen WiFi Tale. Og det er ingen tvil i at dette er en veldig praktisk funksjon som folk flest vil ha stor nytte av uansett hvor de befinner seg innenfor landegrensene.

Hvis du imidlertid har lyst på maksimal effekt av denne funksjonen, så bør du vurdere å sjekke ut 4G Tale samtidig. Om du aktiverer denne funksjonen, så vil du få maksimal effekt av WiFi Tale. Hvor kult er ikke det?

Men hva er så 4G Tale? Det bygger på samme konsept som WiFi Tale. Men ved å ha begge aktivert på mobiltelefonen din samtidig, så gir du disse funksjonene muligheten til å samarbeide og bytte seg i mellom basert på hvilken funksjon som er best egnet der og da.

Hvis du kun bruker WiFi Tale, og ikke 4G Tale, så kan det ikke utelukkes at dette vil føre til problemer før eller siden med dekningen din. Og det er naturligvis ingen som ønsker at samtalen skal brukes på grunn av at dekningen er litt dårlig!

Mobilabonnementpris
Logo